Camping Getaway - Wouwse Plantage

Welkom bij Camping Getaway. Camping Getaway is het kampeerveld behorende bij Camping Wouwse Plantage. Camping Getaway is de camping voor reizigers en recreanten met een caravan, camper of tent die terug naar de basis willen voor rust en ontspanning.

Camping Getaway en omgeving

Wat er allemaal in de omgeving van onze camping te vinden is.

Boodschappen

Op een afstand van 4 kilometer in het dorp Wouw is een supermarkt (jumbo), slager en een kaaswinkel.

Uiteten

Om uit te gaan eten hebben we naast Camping Getaway een bistro www.douweschuur.nl en een restaurant www.kwizien.eu. Voor afhaal chinees en/of frites hebben we nog een snackbar www.cafetariafunny.nl in ons dorpje Wouwse Plantage.

Golfen

Golfclub Wouwse Plantage is op steenworp van Camping Getaway. Er zijn 18 holes plus 6 oefenbanen en de glofbaan heeft de status A.

Wandelen

Om te wandelen hoeft u ook niet ver te zijn. We zitten in de Brabanse Wal brabantsewal.nl en voldoende wandelroutes zijn voor jong en oud op de Kalmthoutse Heide www.grensparkzk.be/wandelen te vinden. We zitten naast de LAW 11 Grenslandpad, GR 5 Bergen op Zoom - Luik, SP 17 Brabantse Wal, St. Jocobs route en de Ronde van Nederland.

Op nog geen 50 meter van onze camping is Natuurpoort Wouwse Plantage. Op de natuurpoort is een informatiezuil aanwezig met informatie over onder andere de wandelroutes. De natuurpoort is een perfecte startplaats voor het maken van een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage. Het grote voordeel is dat deze wandelingen uitstekend staan aangegeven middels paaltjes. Deze paaltjes zijn voorzien van gekleurde vakjes met daarin een pijl zodat u precies kunt zien welke kant u op moet gaan voor de door u gekozen route. Er zijn 7 officiële wandelroutes:

Donkerblauwe route: hiervan heeft u een route van 9,5 kilometer, en een langere versie van 12 kilometer.

Lichtblauwe route: hiervan heeft u een route van 9 kilometer, en een langere versie van 13 kilometer.

Groene route: hiervan heeft u een route van 9 kilometer, en een langere versie van 12,5 kilometer.

Gele route: deze route is 5,5 kilometer lang.

Grijze/zwarte route: deze route is 5 kilometer lang

Rode route: deze route is 12 kilometer lang

Groen/Witte route: hiervan heeft u een route van 6,5 kilometer, en een langere versie van 12 kilometer.

Deze 7 routes vormen de basis van alle mogelijke wandelingen die u kunt maken door het landgoed Wouwse Plantage. Middels deze routes zorgt u er namelijk voor dat u op gebied loopt waar dit ook is toegestaan. Ze vormen de basis omdat er talloze mogelijkheden zijn om de verschillende routes te combineren. Op deze manier zijn er enorm veel verschillende routes mogelijk. Op de website van de natuurpoort vindt u daarom ook nog een aantal extra routes die gebaseerd zijn op de officiële wandelroutes.

Bent u op zoek naar een overzichtelijke wandelroutekaart? Deze vindt u hier!

Fietsroutes

De natuurpoort Wouwse Plantage is ook een uitstekend startpunt voor verschillende routes door de omgeving. Er zijn verschillende fietsroutes die u door het prachtige landschap van de Brabantse Wal brengen. Al deze fietsroutes gaan over degelijke verharde wegen en goed aangelegde fietspaden. Veel van deze fietsroutes maken gebruik van de zogenaamde fietsknooppunten die duidelijk op bordjes staan aangegeven. Dit zijn echter de bekendste routes:

Route van de Turf. Dit is een route van in totaal 54 kilometer die te volgen is via de fietsknooppunten. De route staat in het teken van de historische turfvaart, en op verschillende plekken van de route staan informatiezuilen die het verhaal vertellen van 5 eeuwen turfwinning in dit gebied.

De Slag om de Schelde. Deze route is een onderdeel van de zogenaamde Liberation Route die in het kader staat van 75 jaar bevrijding. De geallieerde Sherman-tank en de tankgracht van de Duitsers zijn zichtbare herinneringen op deze route. Deze route heeft een lengte van ongeveer 40 kilometer en volgt de bekende fietsknooppunten.

De Kreken & Beken Route Zuid. Deze route neemt je mee langs de verschillende wateren in deze regio. Denk hierbij aan de Roosendaalse Vliet, de Zoom en de Smalle Beek. De route is in totaal 38 kilometer, en ook deze route volgt de fietsknooppunten.

Spoorroute Zuid. Deze fietsroute staat in het teken van de verschillende spoorwegen in de regio. Deze route neemt je dan ook mee langs het spoor en langs plaatsen met een verleden gelinkt aan het spoor. Deze route is ook in totaal 38 kilometer en is te volgen via de fietsknooppunten.

De Plantage Route West. Deze route staat echt in het teken van Wouwse Plantage en is dan ook de kern van deze route. Ook deze route is 35 kilometer lang en maakt gebruik van de fietsknooppunten.

De Smokkelroute West. Aangezien Wouwse Plantage dicht bij de grens gelegen is vind je hier ook een ouderwetse smokkelroute. Deze route neemt je mee over de Belgische grens die voorzien is van de mooie kenmerkende grenspalen. De route is te volgen via de fietsknooppunten en is 37 kilometer.

We verhuren op onze camping ook fietsen, deze hebben geen trap ondersteuning. Onze fietsenstalling heeft wel stroompunten om uw eigen elektrische fiets op te laden.

Onze gasten hebben zelf ook een aantal fietsroutes (op route.nl) gemaakt, die beginnen en eindigen op onze camping, namelijk:

1072189 - Beleef de verdwenen venen

1072158 - Rondje Ossendrecht/Woensdrecht

1072151 - Rondje Roosendaal/Wouw

1066022 - Rondje Wouwse Plantage/Bergen op Zoom

1076158 - Brabantse Wal tot en met België

1076245 - Brabantse Wal met Bergen op Zoom

1077625 - Rondje Tholen Wouwse Plantage

1077607 - Rondje Wilbert Hoogerheide

Evenementen

Elk jaar in de tweede week van augustus is het in Wouwse Plantage kermis, met bijbehorende braderie en uiteraard de wereld beroemde plattestuur fietskoers rond het dorp, namelijk de 'Hel van de Pin'. Een evenement om bij te wonen, maar tijdens deze week kunt u wel enigzins geluidsoverlast ondervinden vanuit het dorpscentrum in verband met deze activiteiten. We hopen u hierbij op voorhand voor te bereiden op een paar buisende avonden.