Camping Getaway en omgeving

Wat er allemaal in de omgeving van onze camping te vinden is.

Boodschappen

Op een afstand van 4 kilometer in het dorp Wouw is een supermarkt (jumbo), slager en een kaaswinkel.

Uiteten

Om uit te gaan eten hebben we naast Camping Getaway, in het dorp, een restaurant www.kwizien.eu. Voor frites en snacks hebben we nog een snackbar www.cafetariafunny.nl in ons dorpje Wouwse Plantage. Voor schepijs kunt u ook in het dorp terrecht bij Tijd voor Ijs.

Golfen

Golfclub Wouwse Plantage is op steenworp van Camping Getaway. Er zijn 18 holes plus 6 oefenbanen en de glofbaan heeft de status A.

Honden speelplaats in het bos

In het bos naast de camping, bevindt zich een hondenspeelplaats. Deze vindt u op de hoek van de Plantagebaan en Wildersedreef. Vanaf de camping is het ongeveer 750 meter lopen.

Wandelen

Om te wandelen hoeft u ook niet ver te zijn. We zitten in de Brabanse Wal brabantsewal.nl en voldoende wandelroutes zijn voor jong en oud op de Kalmthoutse Heide www.grensparkzk.be/wandelen te vinden. We zitten naast de LAW 11 Grenslandpad, GR 5 Bergen op Zoom - Luik, SP 17 Brabantse Wal, St. Jocobs route en de Ronde van Nederland.

Op nog geen 50 meter van onze camping is Natuurpoort Wouwse Plantage. Op de natuurpoort is een informatiezuil aanwezig met informatie over onder andere de wandelroutes. De natuurpoort is een perfecte startplaats voor het maken van een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage. Het grote voordeel is dat deze wandelingen uitstekend staan aangegeven middels paaltjes. Deze paaltjes zijn voorzien van gekleurde vakjes met daarin een pijl zodat u precies kunt zien welke kant u op moet gaan voor de door u gekozen route. Er zijn 7 officiële wandelroutes:

Donkerblauwe route: hiervan heeft u een route van 9,5 kilometer, en een langere versie van 12 kilometer.

Lichtblauwe route: hiervan heeft u een route van 9 kilometer, en een langere versie van 13 kilometer.

Groene route: hiervan heeft u een route van 9 kilometer, en een langere versie van 12,5 kilometer.

Gele route: deze route is 5,5 kilometer lang.

Grijze/zwarte route: deze route is 5 kilometer lang

Rode route: deze route is 12 kilometer lang

Groen/Witte route: hiervan heeft u een route van 6,5 kilometer, en een langere versie van 12 kilometer.

Pins Planetenpad: de eerste planeten pad van West-Brabant, met een lengte van 8.22 kilometer enkele reis.

Deze 7 routes vormen de basis van alle mogelijke wandelingen die u kunt maken door het landgoed Wouwse Plantage. Middels deze routes zorgt u er namelijk voor dat u op gebied loopt waar dit ook is toegestaan. Ze vormen de basis omdat er talloze mogelijkheden zijn om de verschillende routes te combineren. Op deze manier zijn er enorm veel verschillende routes mogelijk. Op de website van de natuurpoort vindt u daarom ook nog een aantal extra routes die gebaseerd zijn op de officiële wandelroutes.

Bent u op zoek naar een overzichtelijke wandelroutekaart? Deze vindt u hier!

Fietsroutes

De natuurpoort Wouwse Plantage is ook een uitstekend startpunt voor verschillende routes door de omgeving. Er zijn verschillende fietsroutes die u door het prachtige landschap van de Brabantse Wal brengen. Al deze fietsroutes gaan over degelijke verharde wegen en goed aangelegde fietspaden. Veel van deze fietsroutes maken gebruik van de zogenaamde fietsknooppunten die duidelijk op bordjes staan aangegeven.

We verhuren op onze camping ook fietsen, deze hebben geen trap ondersteuning. Onze fietsenstalling heeft wel stroompunten om uw eigen elektrische fiets op te laden.

Evenementen

Elk jaar in de tweede week van augustus is het in Wouwse Plantage kermis, met bijbehorende braderie en uiteraard de wereld beroemde plattestuur fietskoers rond het dorp, namelijk de 'Hel van de Pin'. Een evenement om bij te wonen, maar tijdens deze week kunt u wel enigzins geluidsoverlast ondervinden vanuit het dorpscentrum in verband met deze activiteiten. We hopen u hierbij op voorhand voor te bereiden op een paar buisende avonden.